Monday, August 20, 2012

Νέα Βιβλία: Dan Fesperman - The Double Game


Το The Double Game είναι μια ιστορία για τους κατασκόπους και τα μυστικά τους, για πατέρες και γιους, για τον έρωτα και το μίσος, για την πίστη και την υποκρισία, για τον ψυχρό πόλεμο και τα παρατράγουδά του.

Λίγα χρόνια πριν από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο πρώην κατάσκοπος και νυν συγγραφέας, Έντουιν Λεμάστερ, απεκάλυψε σε ένα ανερχόμενο αστέρι της δημοσιογραφίας, ονόματι Μπιλ Κέιτζ, ότι κάποια φορά στο παρελθόν πέρασε από το μυαλό του η σκέψη να εργαστεί για τον εχθρό.  Η δημοσίευση της σχετικής είδησης από τον Κέιτζ, που μεγάλωσε στα μέρη όπου διαδραματίζονταν τα βιβλίου του πρώτου, έριξε για ένα μικρό διάστημα πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας, προτού τον οδηγήσει στην πτώση και στο τέλος της καριέρας του στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Τώρα, δύο δεκαετίες αργότερα, ο Κέιτζ, που ξόδεψε τα ενδιάμεσα χρόνια στα σχετικά ακίνδυνα νερά των δημοσίων σχέσεων, λαμβάνει ένα σημείωμα που του λέει ότι θα έπρεπε να ψάξει πιο βαθιά το θέμα του Λεμάστερ, κάτι που ξυπνά φυσικά μέσα του την περιέργεια. Κι εδώ ακριβώς είναι που ξεκινά η περιπέτειά του. Μια περιπέτεια που θα τον οδηγήσει στη Βιέννη, την Πράγμα και τη Βουδαπέστη. Οι ενδείξεις θα συνεχίσουν να φτάνουν στα χέρια του μία-μία, τα στοιχεία πιο αραιά, και όλα θα του δείχνουν το δρόμο προς την αποκάλυψη μιας πολύπλοκης αλήθειας, μιας αλήθειας που θα γεννήσει στο μυαλό του νέα ερωτήματα, όπως αυτό: «Γιατί η Λίτζι Στράους επέστρεψε στη ζωή του μετά από τριάντα χρόνια;» Και αυτό: «Τι σχέση είχε ο πατέρας του με τη CIA;»

Οι απαντήσεις στο βιβλίο φυσικά, που κυκλοφορεί αύριο στο εξωτερικό


No comments: