Wednesday, August 15, 2012

Νέα Βιβλία: Duong Thu Huong – The Zenith


Η Duong Thu Huong θεωρείται σαν η πιο σημαντική σύγχρονη βιετναμέζα συγγραφέας. Το The Zenith είναι το πέμπτο της βιβλίο που μεταφράζεται στα αγγλικά.

Όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου πρόκειται για ένα φιλόδοξο, δυναμικό και πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που αντιπαραθέτει τρεις φαινομενικά διαφορετικές ιστορίες: Μια ιστορία που μιλά για τη ζωή πριν, και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ και την άνοδο στην εξουσία του Πρόεδρου Χο Τσι Μινχ και των συντρόφων του, την ιστορία ενός γηραιού άντρα που «βασιλεύει» σ’ ένα μικρό χωριό και ο οποίος προς μεγάλη του απογοήτευση ανακαλύπτει ότι οι γιοι του εποφθαλμιούν την περιουσία του και την ιστορία του κουνιάδου της γυναίκας Προέδρου.

Το Ζενίθ είναι, σύμφωνα με τους εκδότες, ένα από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ με θέμα τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Χρησιμοποιώντας λογοτεχνικά μέσα για να αφηγηθεί την ιστορία του πολέμου η Χουόνγκ καταφέρνει να ρίξει φως στα γεγονότα και να περιγράψει με άμεσο τρόπο τα ιδιότυπα ήθη των βιετναμέζων ηγετών, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν με την ίδια επιτυχία οι διάφοροι ιστορικοί της εποχής και οι δημοσιογράφοι. Μιλά για τη συλλογική ψυχή και συνείδηση των απλών ανθρώπων της χώρας, όπως μέχρι σήμερα, δεν μπόρεσε να μιλήσει άλλος κανείς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί αύριο, 16 Αυγούστου, στην Αμερική.

1 comment:

yardleaiadarola said...

Iron Tails Metal Tails Metal Tails - Titanium Art
Iron Tails Metal Tails Metal Tails - Titanium aluminum vs titanium Art. $21.99. Add to sunscreen with zinc oxide and titanium dioxide cart. Add to womens titanium wedding bands wishlist. Add to collection. Add to wishlist. More items. Add urban titanium metallic to titanium wedding rings